rbma tokyo

Red Bull Music Academy 2011: Tokyo

Tussen 23 oktober en 25 november aanstaande vindt in Tokyo de 13e editie van de Red Bull Music Academy plaats. In Tokyo worden twee groepen van 30 muzikanten, producers en dj’s uitgenodigd om daar twee weken door te brengen. Zij krijgen lectures van de groten der aarde, brengen dagelijks tijd door in een van de studio’s van de Academy en treden ’s avonds op in de lokale clubs. Het is tot 4 april mogelijk om je in te schrijven.

De editie van 2010 vond plaats in Londen met Mark Fader als Nederlandse deelnemer. De Amsterdammer komt nog steeds woorden te kort om zijn belevenissen daar te omschrijven: “Als muziek je passie is, is er geen mooiere ervaring denkbaar. Sinds Londen weet ik 100% zeker dat ik door wil in de muziek en niet een of andere saaie kantoorbaan zal accepteren.”

Red Bull Music Academy Workshop @ 5 Days Off
Van 2 tot 6 maart aanstaande vindt op verschillende locaties in Amsterdam het 5 Days Off festival plaats. Als onderdeel van het kunstenprogramma ‘5 Days On’ organiseert Red Bull op zaterdag 5 maart een workshop met twee van de headliners, waaronder MJ Cole. Een tweede artiest wordt nog bevestigd. Deze workshop is een voorproefje van de internationale Red Bull Music Academy die dit jaar in Tokyo plaatsvindt en is vrij toegankelijk. De deuren gaan om 13:30 open.

5 Days Off staat al meer dan 10 jaar bekend als hét festival op het gebied van innovatieve elektronische muziek en mediakunst. Red Bull Music Academy zal middels de workshop het nachtprogramma van de nodige verdieping voorzien.

MJ Cole was eind jaren ’90 de nummer 1 producer in de 2-step / UK Garage scene, onder meer met zijn klassieke album Sincere. Ondanks zijn mainstream uitstapjes staat hij nog altijd in hoog aanzien in de underground. Na een paar jaar van relatieve rust is zijn sound veranderd, maar de kwaliteit gebleven.

Inschrijven voor Tokyo
Muzikanten, dj’s en producers worden bij deze opgeroepen om zich in te schrijven voor de onvergetelijke muzikale trip die Red Bull Music Academy heet. Of je nu beats maakt, saxofoon speelt, techno draait of ballads schrijft; het enige dat telt om kans te maken op een uitnodiging is een eigen kijk op muziek. Check www.redbullmusicacademy.com/apply om je in te schrijven.

www.redbullmusicacademy.com
www.redbullmusicacademyradio.com
www.twitter.com/rbma
http://www.facebook.com/RedBullMusicAcademy

(c) photo and article courtesy of red bull music academy