Music Republic

Nieuwe editie van Rotterdam’s grootste dancefestival staat weer voor de deur

Start je zomer met het vernieuwde Music Republic!

Zoals velen gewend zijn, brengt Music Republic dit jaar weer de beste DJs en het grootste dancefestival van Rotterdam. Maar het festival in het Sidelingepark strekt dit jaar zijn vleugels verder uit dan ooit! Met de opzet is ook de naam veranderd. Zo beginnen wij een uur eerder (13:00 uur) en wordt dit jaar zeer spectaculaire Hiphop, Dubstep en Techno line-ups toegevoegd. Niemand zal iets te kort komen!
Op de main stage staan oa Ron Carroll, Roog, Gregor Salto en Lucien Foort garant voor een opzwepende zomerparty waar dit festival groot mee is geworden.

Daarnaast staan er op de Techno stage een aantal mega helden van deze muzikale stroming. Niemand minder dan Kenny Larkin, Joey Beltram, Robert Babicz, Joel Mull en Billy Nasty bevestigen dat Music Republic bij de heftigste dance festivals van het land hoort.

Ook op het Hip-Hop/Dubstep stage staan namen waar vele liefhebbers graag voor zullen komen. O.a. Duvel Duvel, Zwart Licht en Winne vertegenwoordigen de Hip-Hop sound met verve. Na hen wordt de fakkel overgenomen door Dubstep toppers Drumsound & Bassline Smith, Noiz Boiz en Nicon. Deze relatief jonge nieuwe stroming heeft een enorme opmars gemaakt en mag zeker ook niet missen.
Kijk op www.MusicRepublic.nl voor de volledige line-up.
Dus, van latin house tot techno en van hiphop tot dubstep. Music Republic heeft het. Op 18 juni klinkt in de Maasstad het startschot van een zinderende zomer voor elke muziek liefhebber.

Music Republic 2.0
Met het vernieuwde concept slaat Music Republic een unieke brug tussen uiteenlopende stromingen en genres. Dit geeft het festival nu al de potentie het nieuwe jaarlijks terugkerende hoogtepunt op de festival kalender te worden.
Ook de drankprijzen zijn verlaagd naar een niveau dat lager is dan bij soortgelijke evenementen. In tegenstelling tot vorig jaar is de kaartverkoop niet meer op naam. Iedereen zal zonder moeite, of legitimatie, aan zijn kaartje kunnen komen en daarmee het terrein op.
Daarnaast vind je dit jaar op het naburige voetbalveld een extra area. En een bruisend en intiem locals stage, waar je het hotste Rotterdamse talent zult vinden.

De Areas
Music Republic werkt voor de latin house/main stage programmering nauw samen met Latin Lovers. Onder aanvoering van Chris Rox zijn zij verantwoordelijk voor dit concept dat je zult kennen van de succesvolle zaterdagavond in Club Vie en vele andere locaties door heel Nederland en daar buiten.
Het Hiphop tot Dubstep podium wordt gehost in samenwerking met Subway (www.subwaydubstep.nl), dé Rotterdamse Dubstep organisatie die de afgelopen jaren een explosieve groei heeft doorgemaakt en garant staat voor de vetste beats.
Techno in al zijn varianten, is alweer bijna 3 decennia niet meer weg te denken uit het uitgaansleven. Het genre is ongekend populair bij een bijzonder breed publiek. Voor deze area wordt er samengewerkt met de succesvolle organisatie van de Pakhuis en WAREHOUSE concepten (www.PKHS.nl / www.WRHS.nl).
Vervoer en kaarten
Het Sidelingepark is een prachtige festivallocatie midden in een park. Het biedt plek aan maximaal 10.000 mensen. Het is het makkelijkst/snelst bereikbaar met de speciaal ingezette pendelbussen vanaf Rotterdam Centraal. Wij raden iedereen daarom sterk aan een pendelbus kaartje in de voorverkoop te halen!

Zorg dat je snel je kaarten koopt. Dit kan via www.musicrepublic.nl. Bij de Free Record Shop kun je fysieke kaarten kopen.
Music Republic, zaterdag 18 juni 2011, tijd: 13:00-23:00 Locatie: Sidelingepark, Rotterdam Overschie.
Zie ook: www.musicrepublic.nl

Techno Area
Kenny Larkin
Joey Beltram
Joel Mull
Robert Babicz
Billy Nasty
David Vunk
Taras vd Voorde
Klankarbeit LIVE

Locals area
Jorge Spencer
Kadir Pelit
Boris Ross
Rulex
Nino & Frankie
Steven Pieters
Damoon

Main / Latin Lovers
Ron Carroll
Roog
Gregor Salto
Lucien Foort
Leroy Styles
Chris Rox
Jasper Clash
Mitchel Niemeyer
Michael Mendoza

Hip-hop/Dubstep Area
Duvel Duvel
Winne
Zwart Licht
Drumsound & Bassline Smith
The Flexican
Real El Canario
Granmaster Issy
Noiz Boiz
Nicon
Sepehr