harbour city beatdown

Triphouse Rotterdam presents Harbour City Beatdown

Het Triphouse Rotterdam collectief zal binnenkort in het vers geopende Rotterdamse jazz podium Bird starten met een nieuwe serie avonden die gericht zijn op de futuristische varianten van triphop, electronica, dub, folk, disco en house, verzameld onder de term Beats. Dit nieuwe genre, eigenlijk een samenraapsel van alle downtempo tracks die geworteld zijn in de eerdergenoemde stromingen, is momenteel een van de snelst ontwikkelende gebieden binnen de elektronische muziek en kenmerkt zich door een totaal gebrek aan regels, grenzen en beperkingen, en past daarom precies binnen het straatje van de Triphouse Rotterdam crew.

Speciale gast tijdens deze eerste avond is de uit Nottingham afkomstige, maar tegenwoordig in Berlijn woonachtige artiest Red Rack’em. Deze dj/producer heeft een aantal hectische jaren achter de rug met optredens op onder andere de BBC Radio 1 Worldwide awards, Tresor, Panoramabar, Snowbombing, Garden Festival, Glastonbury en The Big Chill om een kleine greep te doen. Daarnaast bracht hij een hele rits house/disco klappers uit op labels zoals Tirk, Untracked, Home Taping, Undertones en zijn eigen Bergerac recordings. Naast zijn club en festival sets trekt hij ook wekelijks vele duizenden luisteraars met zijn Smuggler’s Inn radioshow. Hij bracht onlangs zijn album ‘The Early Years’ uit en tourde vervolgdens langs steden zoals onder andere Parijs, Berlijn, Tokyo, London, Helsinki, Sydney, Melbourne en St Petersburg. Deze avond zal hij voor het eerst zijn opwachting maken in Rotterdam, kortom een uitgelezen kans om deze ware connaisseur van vooruitstrevende electronische dansmuziek aan het werk te zien.

Naast Red Rack’em hebben we speciaal voor alle vrouwen niemand minder dan The Please uitgenodigd. Dit producer/dj duo hebben met een aantal heerlijke mixen een belangrijke bijdrage geleverd aan de soundtrack van onze lente en zomer. The Please heeft zich opgewerkt tot een van de toonaangevende crews binnen het snel opkomende Beats genre. Stroperige electronische grooves die hun invloeden halen uit hiphop, r&b, dub, disco en electronica. Zwoel en swingend voor de meisjes en diep en rauw voor de jongens, a match made in heaven. Daarnaast was The Please verantwoordelijk voor de muziek van Sef’s laatste hit ‘De Leven’, de titeltrack van de film Rabat.

Isaac Haze is het alter ego van Triphouse Rotterdam frontman Khalil, deze muzikale duizendpoot heeft een collectie waar zelfs de meest doorgewinterde muziekfreak van gaat watertanden. Bekend om zijn vermogen om nieuwe trends in electronische muziek op te pikken lang voordat de massa erop duikt, heeft hij nu naast zijn liefdesrelatie met deephouse een nieuwe minnares, namelijk Beats. Verwacht tracks van Teebs, Letherette, Bibio, Flying Lotus, Young Montana?, Samiyam en andere pioniers in deze stroming.

Steven Pieters, reeds 16 jaar actief als dj en een van de stuwende krachten achter de Rotterdamse underground house scene, maakt voor deze avond een speciale selectie slowjams. Verwacht de lekkerste Detroit beatdown, space disco, afrobeat, triphop en soulful house. Kortom, een selectie van alle tracks die hij nu nog alleen thuis draait als hij in z’n onderbroek met de gordijnen dicht staat te dansen.

Kom dus allemaal vrijdag 7 oktober naar de Bird om je muzikale horizon te verbreden, onder het genot van alle gezelligheid waar de Triphouse Rotterdam crew om bekend staat!

www.triphouserotterdam.nl
www.redrackem.com

www.bird-rotterdam.nl

Triphouse Rotterdam presents Harbour City Beatdown
Vrijdag 7 oktober 2011
Bird
Raampoortstraat 28
Hofbogen, achter Hofplein
Rotterdam
22:00 – 05:00
Entree E8,- (geen pre sale)

Line up:
Red Rack’em (Bergerac, Smuggler’s Inn) Nottingham/Berlin
The Please
Isaac Haze
Steven Pieters