midlight at worm

Photo: The legendary Unit Moebius crew in the early nineties

Zaterdag 18 februari
Worm, Rotterdam

Grote zaal

UNIT MOEBIUS (LIVE)
Bunker, Acid Planet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Unit_Moebius

GERD (LIVE)
4lux, Clone
www.soundcloud.com/search?q[fulltext]=gerd

MARK DU MOSCH
Moustache
www.soundcloud.com/mark-du-mosch

DISTANT DRUMMERS (LIVE)
www.distantdrummers.com

GUSTAV GOODSTUFF
Midlight Collective
www.soundcloud.com/gustav-goodstuff

Foyer

PAMETEX, MIKAÉL & RIVO


Midlight staat voor de real deal do it yourself mentaliteit. Van stompy chicago/detroit house, westcoast electro, sexy italo tot vuige acid en live electronica.. Dit alles in combinatie met onconventioneel ruimtelijk en visueel design.

Het Midlight collectief bestaat uit ruimtelijk ontwerpers, organisatoren, dj’s en kunstenaars en doken vorig jaar op in clubs, kraakpanden, open airs en festivals in Zuid-West Nederland. Ruimtes en locaties worden hierbij volledig eigenhandig vormgegeven en van de meest moddervette muziek voorzien.

Deze avond zal niemand minder dan underground legende Unit Moebius een live optreden doen. Bekend van Acid Planet en het fameuze Bunker label, heeft de formatie als Nederlandse pioneer van de industriële techno, acid en house, wereldwijd op de dansvloeren tot aan de diepste kelders impact gemaakt.

Rotterdamse houseguru Gerd vult de avond aan met een live set waarbij de meest smerige en groovy house momenten zullen ontstaan op de dansvloer. Ook lokale held Mark Du Mosch, met brutale releases op o.a. Moustache, doet zijn intrede. Gustav Goodstuff is opkomend talent en trouw aan vinyl, die locaties als Tresor Berlin, Studio K en de Vuig op zijn naam heeft staan.

Als klapper op de vuurpijl hebben we de opkomende live techno band: de Distant Drummers. Bewapend met synthbakken, drums, een 808, percussie, trompet en effectenbakken is dit collectief in staat een indrukwekkende live performance te doen. Eigentijds en vernieuwend, met gigs reikend van de Trouw tot het Stedelijk Museum tot tunnelraves.

De foyer staat deze avond in het teken van soundscapes, wereldmuziek, early jazz en soundtracks. Deze worden verzorgd door Mikaél, Rivo & Pametex, waarvan laatstgenoemde een stille legende en producer van electro in de early 90’s is. Rijk aan een absurd grote platencollectie, kun je ook van hen iets heel speciaals verwachten.

De nieuwe locatie van Worm, genomineerd tot beste popodium 2012, zal deze avond volledig ruimtelijk ingericht worden door Midlight.

Tickets: (deur&vvk) 10 EUR

DEUR/VVK: €10,-
ONLINE TICKETS: http://www.worm.org/home/tickets/401
(Safari browser wordt helaas niet ondersteund bij de online tickets)

VVK ook bij Clone(Mauritsweg 60) of Triphouse Rotterdam Store (Josephlaan 38)
De eerste 100 tickets die op deze adressen verkocht worden, zijn 8 euro per stuk.

Get your ass over…