expectations in hifi

EXPECTATIONS IN HIFI HAALT PORTABLE aka BODYCODE NAAR DE CATWALK

Tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR), dat jaarlijks plaatsvindt in de laatste week van januari, keert Expectations in Hifi terug met een speciale IFFR editie in de Catwalk. Deze avond verwierf een cult status door een aantal edities in de Exit waarbij het zweet letterlijk van de muren af droop. Door steevast dikke (en voor het grote publiek wellicht ook onbekende) acts te boeken en een explosieve sfeer te creëren in een intieme setting hebben Hilbert en Jessin (de drijvende krachten achter deze avond) met recht een van de leukste Rotterdamse club avonden op poten gezet. Het programma van Expectations laat zien dat er meer op de wereld is dan fletse dertien in een dozijn hakkie takkie loop techno. Eerder traden acts op zoals Move D, Ark, Jackmate, Agnès, Dub Taylor, Frivolous, Tom Ellis, Leif, Mark Henning en meer..

Tijdens de Expectations in Hifi avond tijdens het IFFR vorig jaar draaide Move D de sterren van de hemel en wist hij het film festival publiek in hogere sferen te brengen. Om de traditie in ere te houden haalt de crew ook dit keer een artiest van wereldformaat naar de Rotterdamse underground club. Alan Abrahams, aka Portable aka Bodycode, groeide op in een Zuid Afrikaanse township en kreeg daar zijn voorliefde voor polyritmische percussie met de paplepel ingegoten. Na omzwervingen die hem langs steden als Lissabon en Londen brachten streek hij neer in de hoofdstad van elektronische muziek; Berlijn. De laatste jaren maakte hij furore met steengoede releases (als Portable of onder zijn alter ego Bodycode) op toonaangevende labels als Background, Perlon, ~Scape, Spectral Sound en Süd Electronic dat hij runt samen met Lerato Khati. Portables live set wordt geschaard onder de beste ter wereld, maar vreemd genoeg staat hij zelden of nooit in Nederland en dit optreden zal dan ook zijn Rotterdamse debuut worden. Iets dat de echte liefhebber dus absoluut niet wilt missen!

Supported by Triphouse Rotterdams’ own Khalil die onlangs nog voor 40.000 italianen op de planken stond in Turijn, en het duo verantwoordelijk voor de Expectations in Hifi serie; Jessin Neijts en Hilbert Stoon. Deze drie heren gaan steevast voor kwaliteit en brengen samen een smaakvol pallet aan diepe, dansbare cuttin’ edge house muziek.
Check de Expectations in Hifi website voor meer info!

Expectations in Hifi
Zaterdag 30 januari
Cawalk, Weena Zuid 33, Rotterdam
23:00 – 07:00
Tickets: E 10,- door / E 8,- pre sale
Line up: Portable aka Bodycode (Berlin), Khalil, Hilbert Stoon, Jessin Neijts
http://www.inhifi.nl/
http://www.triphouserotterdam.nl
http://www.myspace.com/bodycodemusic