recordstore day 2012

Record Store Day vindt plaats op de derde zaterdag in april (21e) en is de dag voor platenwinkels, muziekliefhebbers en artiesten om de kunst van muziek, de schoonheid van vinyl en de charme van de platenzaak te vieren.

Alleen in de onafhankelijke platenwinkel zijn er op deze dag zeer exclusieve vinyl releases te vinden. Ook betuigen veel muzikanten hun steun aan de platenzaak door er instore optredens te geven, te signeren en het personeel een handje te helpen.

Zo wil Record Store Day de beleving terugbrengen bij degenen die zijn vergeten hoe het is om een platenzaak te bezoeken en de beleving versterken bij de vaste klanten.

Record Store Day heeft vijf jaar geleden voor het eerst plaats gevonden in Amerika. Deze dag werd geopend door Metallica en gevierd in 700 onafhankelijke platenzaken. In 2010 is het concept overgewaaid naar honderden platenzaken in Japan, Australië en Europa. De officiële Record Store Day ambassadeur was in 2010 Josh Homme, in 2011 Ozzy Osbourne. Dit jaar is Iggy Pop de officiële Record Store Day ambassadeur.

Nederland doet sinds 2010 officieel mee. Phil Tilli van Moke was toen de Nederlandse ambassadeur, Tim Knol in 2011. Meer dan honderd artiesten stonden in 70 onafhankelijke platenzaken te spelen. Bekijk via deze link de website van Recordstore Day.

Recordstore Day 2012 in de Triphouse Rotterdam winkel

Tijdens Recordstore Day 2012 zal er een speciaal programma zijn in de Triphouse Rotterdam winkel met diverse dj’s die live sets draaien in de winkel. Tevens zal er deze dag een korting van 20% gelden op de verkoop van alle vinyl. Jullie zijn dus allemaal van harte welkom om langs te komen tijdens Recordstore Day 2012 op zaterdag 21 april tussen 13:00 en 19:00. Kom dus lekker onder het genot van een hapje, drankje, live muziek en goed gezelschap genieten van al het moois dat de traditionele platenzaak je te bieden heeft!