verblijdingsdag

Op Bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei, viert Blijburg aan Zee de opening van het zomerseizoen. Van de middag tot diep in de nacht zijn er bands, dj’s, straattheater en overdag is er veel te doen voor de kids.

Vanuit de behoefte naar creativiteit, samenwerking en kunst ontstaat er een prachtig openingsfestijn. Verblijdingsdag is er voor jong en oud en wordt gedragen door creatieve geesten. Een dag waar kunst, muziek en het gesproken woord een podium krijgen. Naast een uitgebreid kinderprogramma, is er ook een knusse hippiemarkt en staan er bands op het podium o.a. Miss Molly & Me en Amarins & Le Gatte Negre.

In de nacht gaat Blijburg down en dirty met onder andere Steven Pieters van Triphouse Rotterdam, Carlos & Sandrien, Stefano Richetta van Click, Zender & Jules de la Courgette, Kareem Raïhani & Klapstuk met o.a. dj Edgar en Eindbaas. Ook een achtkoppige New-Orleans Bluegrass band. Buiten fijne vuren, dichters en in de tipi van the Golden Temple een bont gezelschap van jammende muzikanten, dj´s en lekker eten. Voor het avond en nachtprogramma vanaf 21.00 uur zijn er tickets te koop a 15 euro via www.blijburg.nl of aan de deur.