djb testlab

Welke tips gaf Ricardo Villalobos aan San Proper toen ze zich samen een weekend lang opsloten in zijn studio? Wat doet Palmbomen met een VHS-recorder als hij zijn tracks bouwt? Op die, en vele andere gear- en produceer gerelateerde vragen krijg je antwoord tijdens de tweede editie van DJB Testlab @ SAE Institute Amsterdam op zondag 3 juni van 13.00 – 18.00. Toegang is gratis.

Naast de twee producers is er ook een ruime selectie van audiomerken aanwezig. Korg zal diverse beat FX’s en percussiesynths demonsteren. Ableton geeft meerdere workshops, gericht op zowel produceren als dj’en, terwijl Native Instruments komt vertellen over de nieuwe features van de nieuwe Traktor Pro 2.5. Ook zal de Future Store een workshop verzorgen en uitleggen hoe je AVID Pro Tools kunt gebruiken in je producties in combinatie met andere DAW’s als Ableton en Propellerhead Reason.

In de zogenaamde Test Area staan alle producten klaar om getest te worden. Ook Arturia is hier met de nodige gear aanwezig. Het SAE Institute geeft een college mastering op diverse KRK-speakers. Bovendien is senior engineer Marco Antonio Spaventi alias Dr. Spaventi aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Kai Hugo alias Palmbomen maakte indruk met zijn debuut-e.p. Galore. De frisse en origineel geproduceerde tracks vonden hun weg naar zowel de popwereld als de elektronische underground. Deze herfst wordt het langverwachte vervolg uitgebracht in de vorm van een compleet album op NON Records. Hugo neemt je mee in zijn wondere wereld van vintage synths, vocoders, tape- en VHS-recorders.

Wie de studio van San Proper kent, weet dat daar chaos heerst. Maar daar zit hem ook gelijk de kracht van de Amsterdammer. Zijn verzameling van Zuid-Amerikaanse finger drums en conga’s, aangevuld met zijn kwaliteiten als bassist zorgen er voor dat niet één productie hetzelfde klinkt. Bovendien is Proper een van de weinige Nederlandse producers die studiotijd met producer extraordinaire Ricardo Villalobos doorbracht.

Check hier de sfeerimpressie van vorig jaar. Er zijn slechts 250 plekken beschikbaar dus wees er snel bij. Aanmelden kan via http://www.djbroadcast.nl/testlab.

DJB Testlab @ SAE Institute Amsterdam, zondag 3 juni 13.00 – 18.00
Johan van Hasseltweg 31, 1021 KN Amsterdam