jägerland

ROFFA RONKT MET POËTISCHE SYNTHS

Laatste Jägerland Tour van het jaar brengt o.a. Space Dimension Controller (UK, R&S), Bambounou (FR, 50 Weapons) en lokale helden als Hollywood & Vine en Nino & Frankie naar Rotterdam op 22 December. “Mouwen opstropen en gaan” is het credo van een rasechte Rotterdammert. In de havenstad van Nederland moet je niet lullen maar doen. En precies daarom wordt het tijd om nog even serieus de hort op te gaan zo vlak voor kerst. Niet douwe in de koopgoot of rellen op Zuid, maar keihard met poëtische synths knallen op de laatste editie van de Jägerland Tour van dit jaar op 22 december in Rotterdam. Het muzikale kerstmenu bestaat uit internationale Haute jockey de disque Bambounou uit Frankrijk en de Engelse Space Dimension Controller. Daarnaast ook lokale smaken met o.a. Nino & Frankie en Pop on Acid. De toegang tot Jägerland is gratis, maar gebeurt wel middels inschrijving via www.jagerland.nl. De kaarten worden verloot onder de inschrijvingen.

Het Jägerland-jaar wordt afgesloten achter de statige gevels van het Scheepvaartkwartier, het Westelijk Handelsterrein. Dit terrein staat vol met galeries, restaurants en winkels, maar in een paar oude pakhuizen beneden vond Jägerland de beste plek voor een goed feest. Het eerste pakhuis biedt een podium voor de house, UK-bass van internationale meesters Space Dimension Controller (UK) en Bambounou (FR), maar laat ook de lokale helden Nino & Frankie en Hollywood & Vine van hun beste kant zien. In het tweede pakhuis worden de synths, disco en chicago van Casionova (UK), een live-set van Xosar (US) en Nederlands geluid van Marsman en Pop On Acid geserveerd. Een editie waar tot ver in 2013 op te teren is. Schrijf je hier in voor kaarten.

Line-up

SPACE DIMENSION CONTROLLER (UK, R&S)
Deze jonge hond uit Belfast heeft een voorliefde voor analoge drumcomputers, synthesizers en andere hardware bakken. Zijn dj sets zijn energiek, verrassend en gaan zonder pardon van house naar electro naar techno en alles wat er tussen past.
Website: http://www.tiraquon6.net/
Soundcloud: http://soundcloud.com/spacedimensioncontroller
Facebook: https://www.facebook.com/spacedimensioncontroller

BAMBOUNOU (FR, 50 WEAPONS)
Alles lijkt erop dat nieuwkomer Bambounou uit Parijs heel groot gaat worden. Verwacht een energieke mix van tijdloze house en techno van toen, gecombineerd met de meer springerige sound van nu.
Soundcloud: http://soundcloud.com/bambounou
Facebook: http://www.facebook.com/pages/BAMBOUNOU/135843419759925

HOLLYWOOD & VINE
Dit Rotterdamse dames duo bundelt hun obsessie en kracht voor italo disco, new wave, early Chicago house en Detroit techno. En dat klinkt allesbehalve meisjesachtig.
Facebook: https://www.facebook.com/hollywoodvinemusic
Soundcloud: http://soundcloud.com/hollywood-14

NINO & FRANKIE
Nino & Frankie zijn sinds 2004 niet van elkaar te scheiden. Deze Rotterdamse helden zijn de drijvende kracht achter de Contra-feesten in Toffler. Verwacht house, goeie house.
Soundcloud: soundcloud.com/ninofrankie
Facebook: www.facebook.com/ninofrankie
Tumblr: http://nino-frankie.tumblr.com/

Overzicht info
Naam: Jägerland Tour Rotterdam
Datum: 22 December 2012
Locatie: Het Westelijk Handelsterrein – Rotterdam
Programma: Space Dimension Controller (UK, R&S), Bambounou (FR, 50 WEAPONS), Casionova (UK, INTERGALACTIC FM), Xosar (US, RUSH HOUR) – LIVE, Hollywood & Vine, Nino & Frankie, Pop on Acid en Marsman.
Doors open: 23.00 uur
Doors close: 05.00 uur
Toegang: Gratis (alleen op inschrijving via JägerlandFacebook en Jägerland.nl)
Minimumleeftijd: 21 jaar
Tickets
De tickets voor alle events van de Jägerland Tour zijn gratis, maar uitsluitend verkrijgbaar door middel van inschrijving en alleen voor mensen van 21 jaar en ouder. Om tijdens het event in Rotterdam voor nop te feesten dienen liefhebbers zich in te schrijven via de Jägerland Facebookpagina of via Jägerland.nl. Daar worden de exclusieve tickets verloot onder de inschrijvingen.