clubdecoratie

De evenementen van Triphouse Rotterdam worden vaak aangekleed met de kleurige lichtgevende inflatables van Clubdecoratie, het bedrijf van onze zeeuwse homeboy Stefan van Baalen. Hij is druk bezig zich te vestigen in club land en we wilden deze gelegenheid aangrijpen om jullie wat achtergrond info te geven over wat hij precies doet.

Voor degenen die je nog niet kennen, zou je jezelf even willen voorstellen?
Mijn naam is Stefan van Baalen, in 1982 geboren in Amsterdam maar opgegroeid in Zeeland en momenteel woonachtig in Middelburg samen met mijn vrouw en zoontje van 1,5 jaar. Ik heb een eigen bedrijf, Clubdecoratie. Hiervoor ontwerp, maak en lever ik inflatables en andere decoratie voor feesten, festivals, bedrijsopeningen en andere evenementen.

Wat is je connectie met triphouse?
Ik ben jaren geleden bevriend geraakt met Steven Pieters op een stapavond in Las Palmas. Vooral daar en in en Now & Wow maakten wij de dansvloer vaak onveilig;-) Ik heb Triphouse zien ontstaan en letterlijk en figuurlijk steeds groter zien worden naarmate er meer mensen met passie voor muziek bij elkaar kwamen tot wat je nu wel een echt een begrip kunt noemen in Rotterdam. Inmiddels ken ik de meeste mannen van Triphouse dus al een hele tijd en ze zijn echt heel goed bezig en doen vette dingen op het moment. Voor hen heb ik een ‘custom made’ inflatable gemaakt in de vorm van het Triphouse logo. Deze hangt in de Triphouse Store.

Waardoor raakte je ge├»nteresseerd in house party’s en wanneer besloot je dit te gaan doen?
‘Vroeger’ gingen we van een vrijdag in Cafe ‘d Anvers naar zaterdag in Las Palmas tot een zondag op Bloemendaal, en dat waren toen nog rustige weekenden. Na een tijdje wilde ik die draaitafels ook wel eens van een andere kant bekijken, zodoende ben ik ook zelf gaan draaien en feesten gaan organiseren. Daardoor was de stap om dit te gaan doen niet zo groot. Ik had namelijk al een enorm netwerk opgebouwd en dat maakt het een stuk makkelijker een bedrijf als het mijne van de grond te krijgen.

Het begon eigenlijk allemaal nadat ik op zoek was geweest naar iets extra’s voor een van mijn feesten, op het gebied van aankleding en decoratie. Dat was er niet echt, in ieder geval niet wat ik zocht en voor een redelijke prijs, en toen besefte ik dat ik daar iets mee moest gaan doen. Waarom zo hard je best doen om jezelf te onderscheiden, als je een product in handen hebt waar anderen zich mee kunnen onderscheiden…haha!

Wat voor decoratie lever je allemaal via je bedrijf?
Het is dus begonnen met een paar inflatables, maar inmiddels is mijn assortiment flink uitgebreid en nog steeds groeiende! Naast de bekende inflatables met of zonder led-verlichting zoals sterren, bollen, skytubes en dergelijke, maak ik ook ‘custom made’ modellen, helemaal naar wens van de klant. Eigenlijk is alles mogelijk, ook als iemand iets zelf heeft bedacht of wil ontwerpen kan dat (meestal) wel gemaakt worden. En dat hoeft ook geen inflatable te zijn, ik heb bijvoorbeeld ook een logo van Moments Events uit hout gemaakt en wit gelakt, zodat hierop geprojecteerd kan worden.

Verder verzorg ik complete thema aankleding (laatst bijvoorbeeld nog een jungle thema compleet met inflatable dieren en ‘moerasmist’ d.m.v een speciale rookmachine), verhuur ik rookmachines, lasers, verschillende objecten die dmx aangestuurd kunnen worden…noem het maar op! En als iemand iets wil wat nog niet in het assortiment zit kan dat vaak wel geregeld worden. Ook heb ik nog een eigen vj, TekTik Visuals, die vernieuwende dingen maakt. Momenteel is hij bijvoorbeeld een holobox aan het uitwerken om in te kunnen projecteren.

Wat zou jouw ‘droom-inflatable’ zijn?
Dat is een lastige, want dat verandert steeds:-) Ik ben nu bezig met verschillende nieuwe dingen zoals een inflatable dome van 12,5 meter doorsnee, dat is een enorme koepel voor op een festival of feestterrein. Daarnaast werk ik aan verschillende ontwerpen voor inflatable objecten voor dagfestivals, denk dan dus aan grote kleurrijke eyecatchers. Verder is mijn droomproject nu een supersupervette stage die ik van A tot Z kan ‘betoveren’ tot een ware illusie…..
Dus… jullie zijn nog niet van me af!

Voor meer informatie check de website www.clubdecoratie.nl