expedition festival

Expedition geeft Rotterdam een volwaardig festival

Op zaterdag 29 juni is het Bergse Bos het decor van het eerste buitenfestival met Innervisions. In een verzadigd en overvol festivalklimaat zocht Révolt naar vernieuwing en verbetering met Expedition als eindresultaat. Een muzikale ontmoetingsplaats waarin het elektronische geluid van Innervisions, de Berlijnse partners en creative directors van het festival, samenkomt met hardwerkend Rotterdam. Onder andere Dixon, Henrik Schwarz, Âme, Mano Le Tough en Marcus Worgull maken internationaal furore met hun soulvolle housemuziek en staan 29 juni exclusief op één podium tijdens Expedition in het Bergse Bos.

Het festival vindt plaats op de heuvelrug van de skiberg in de buurt van Rotterdam. Dit ongerept stukje natuur is onderdeel van recreatiegebied Rottemeren vernoemd naar het eeuwenoude riviertje De Rotte. “Het was voor ons belangrijk een plek te vinden waar nog geen ander soortgelijk festival eerder heeft plaatsgevonden. Ook onze Berlijnse partners gaven de voorkeur aan natuur, bomen en gras. Naar ons idee hebben we de ideale locatie gevonden” aldus Aziz Yagoub, directeur van Révolt en initiator van onder andere Cultuurpodium Perron, Nachtduik en Expedition.

Naast de mainstage wordt ruimte geboden aan vertrouwd lokaal talent op een tweede podium. Onder andere Clone Records, 300MPH, Triphouse Rotterdam, Modular, Undertone, Dekmantel Soundsystem, Noah en Yardbird staan op het programma. Ook biedt Expedition een culturele en culinaire line-up waarbinnen kleine, lokale ondernemers de kans krijgen zichzelf te profileren. Onder andere Haute Friture, Satéman, Old Scuola, en Man Met Bril Koffie zijn hier vertegenwoordigd en laten je genieten van al het goeds dat groot Rotterdam te bieden heeft.

De Housemuziek van Innervisions is soulvol en divers. De heren zijn bezig met een speciale voorstelling in samenwerking met het Staatsballet van Berlijn. Ook werden Henrik Schwarz, Dixon en Âme gevraagd voor de opening van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Nadat de artiesten stuk voor stuk Perron en elke andere club in Nederland hebben uitverkocht is het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Kaarten zijn voor 33 euro te verkrijgen op www.revolt.info. Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Expedition en de website.

Area 1, hosted by Innervisions

Dixon & Âme
Henrik Schwarz Live
Ry / Frank Wiedemann present “The Howling”
Âme Live
Marcus Worgull
Mano Le Tough

Area 2, hosted by Nachtduik

Clone Records
Dekmantel Soundsystem
Triphouse Rotterdam
Undertone
Noah
300MPH
YardBIRD
MODULAR