360 degrees: funkineven

Geboren en getogen in West Londen, maar tegenwoordig woonachtig in de East Side, is Steve Tony Julien, oftewel FunkinEven, geen onbekende in het nachtleven en de Sound System Culture. Dankzij de eclectische smaak van zijn familie groeide hij op met verschillende genres: van reggae tot soul tot boogie tot house. Veel van zijn neven en ooms waren prominente figuren in de Sound System Culture-scene van de jaren tachtig en negentig en het is dan ook geen wonder dat Steve al jong verslingerd raakte aan muziek.

Beïnvloed als hij is door uiteenlopende artiesten als Prince, Leaders Of The New School, The Neptunes, Larry Heard, Kraftwerk, George Clinton en Masters At Work is het geen wonder dat zijn eigen muziek zo’n kleurrijk palet van geluiden en stijlen laat zien. Zijn elektronische mix van house, boogie, soul, hiphop en techno liet hij voor het eerst zien op de
bij Eglo Records verschenen debuut-EP KLEER. Hierop volgden verschillende singles en remixes voor o.a. Ikonika (Hyperdub) en Bonobo (Ninja Tune) en was hij producer voor Fatima en Roisin Murphy (Moloko).

Eind 2011 keerde Steve terug naar zijn alter ego FunkinEven en bracht onder die naam én onder zijn eigen imprint Apron Records een aantal nieuwe EP’s uit. Zowel Apron uit 2011 en Chips & Sweets uit 2012 waren limited edition vinyls die binnen enkele minuten uitverkocht waren en zo FunkinEvens invloed op de elektronische muziek en zijn bereik als artiest alleen nog maar vergrootte.

Bekijk het event op Facebook hier

Wanneer: vrijdag 4 oktober
Aanvang: 23.00 uur
Toegang: € 10 euro, ( 7 euro early bird)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Meer info en tickets: www.birdfest.nl / www.bird-rotterdam.nl