djb lanceert ipad mag

DJB Digital 001, het eerste iPad magazine van DJBroadcast, is nu gratis verkrijgbaar in de App Store. DJB Digital is onderdeel van het nieuwe internationale DJBroadcast platform dat wordt aangestuurd door de internationale DJBroadcast redactie in Berlijn.

DJBroadcast staat sinds 2002 voor music, art & lifestyle met de focus op nachtcultuur. Met DJB Digital wordt een avontuurlijk element aan het palet van media toegevoegd. Met enorme zorg en toewijding hebben de redactie en designers samengewerkt om een magazine te creëren dat inhoudelijk sterk is en een lust voor het oog. Heel bewust is gekozen om een magazine te maken dat volop gebruik maakt van de mogelijkheden die de iPad biedt en dat de grenzen opzoekt van wat er mogelijk is op het gebied van tablet magazines.

De eerste uitgave van DJB Digital heeft een oranje tintje. Groeibriljanten Jameszoo en Palmbomen staan erin, opkomende fotografe Catharina Gerritsen neemt je mee in haar wereld en haar collega Sophie van der Perre verzorgt de Innercity Blues fashion shoot. Verder vertellen Martyn en Erosie over hun 3024 label, en kijken we achter de schermen mee hoe Wayne Horse een William Kouam Djoko track tot leven laat komen middels een videoclip. Sowieso vind je veel bewegende beelden in DJB Digital 001: volledige docu’s over Exit Festival, 22tracks en Haas & Hahn, fragmenten en videoclips. Ook heeft elk item zijn eigen soundtrack.

DJB Digital wordt geproduceerd door het internationale redactieteam van DJBroadcast. Dat is sinds begin dit jaar in Berlijn gevestigd in het eerste internationale kantoor van uitgever Blueprint Media. Hier wordt ook de content gemaakt voor DJBroadcast.net, het eerste Engelstalige online magazine van het platform. De redactionele focus ligt op hetzelfde culturele spectrum als dat van DJBroadcast.nl, met als verschil dat ‘.net’ zich op een internationaal publiek richt.

Download DJB Digital 001 hier!