cursus ‘draaien met vinyl’

UPDATE:

Vanwege het onverwachte grote animo voor deze avond hebben we besloten het als volgt aan te pakken:

Aanstaande woensdag tijdens de introductie cursus zullen we voornamelijk klassikaal de Technics draaitafel en DJ mixer onder de loep nemen. Denk hierbij aan achtergrond info, alle functies, tips mbt de aanschaf van een set en de mix techniek stap voor stap uitgelegd. We bouwen voor de gelegenheid de winkel om naar bioscoop opstelling en door middel van een video projectie zorgen we ervoor dat iedereen goed kan zien wat er wordt gedaan. Deelname aan de introductie cursus is volledig gratis.

Maar.. omdat er zoveel mensen zijn kunnen we niet iedereen individueel hun gang laten gaan op de draaitafels. Zodoende hebben we besloten om een aantal praktijk workshops in te plannen zodat degenen die daarin ge├»nteresseerd zijn in een kleiner groepsverband (max. 6 pers) les kunnen krijgen. De kosten voor het deelnemen aan deze praktijk workshop bedraagt 10 euro per persoon, je krijgt daarvoor 3 uur les zodat alle deelnemers ruimschoots de tijd hebben om te oefenen op de draaitafels en hun techniek kunnen verbeteren. Mensen die zich inschrijven voor de praktijk workshops maar niet bij de intro cursus kunnen zijn woensdag (bijv. omdat ze Ajax – Feyenoord niet willen missen.. hehe), krijgen van ons een linkje naar de video opnames van aanstaande woensdag. Afhankelijk van hoe deze workshops gaan, kunnen we eventueel samen besluiten er een vervolg aan te geven. Het doet ons in ieder geval goed om te zien dat het draaien met vinyl nog altijd springlevend is!

De data voor de praktijk workshops zijn:

Maandag 10 februari 19:00 – 22:00 (vol)
Dinsdag 11 februari 19:00 – 22:00 (vol)
Woensdag 12 februai 19:00 – 22:00 (vol)
Maandag 17 februari 19:00 – 22:00 (vol)
Dinsdag 18 februari 19:00 – 22:00 (vol)
Woensdag 19 februari 19:00 – 22:00 (1 plek over)

Inschrijven kan aanstaande woensdag of per mail door je gegevens (naam, tel nr, welke datum wil je) te sturen naar: steven@triphouserotterdam.nl

Tot aanstaande woensdag! ­čÖé

***

Speciaal voor alle aspirant DJ’s die graag de basistechnieken van het draaien met vinyl uitgelegd willen krijgen, organiseert Triphouse Rotterdam op woensdag 22 januari deze cursus avond. Zowel interessant voor de beginner als voor de DJ die al ervaring heeft met Traktor en/of CD spelers.

In een klein groepje worden alle functies van een Technics draaitafel en DJ mixer onder de loep genomen en de basistechnieken van het mixen stap voor stap besproken. Na afloop van het theoretische gedeelte kunnen de deelnemers onder begeleiding samen oefenen op een DJ set en elkaar tips geven. Kortom een leuke en leerzame avond met als doel jou op weg te helpen als platendraaier.

Deelname is geheel kostenloos, maar niet vrijblijvend. We verwachten van alle deelnemers een serieuze en leergierige houding. Na afloop drinken we samen een drankje.

SIGN UP HERE