built for the chill vol 9

Bericht van THUMP:

Iedere zondag posten we een chill out mix om je kater te verzachten, je after op te spicen of je zondagse rust muzikaal te omlijsten. Omdat de meeste artiesten zelden de kans krijgen muziek te draaien die niet voor de dansvloer is bedoeld, vragen wij om een mix die ze ook thuis in hun woonkamer zouden draaien.

Deze week een mix van Steven Pieters & Khalil. De founding fathers van Triphouse Rotterdam leveren met hun eigenwijze aanpak en liefde voor muziek een waardevolle bijdrage aan de Rotterdamse nacht. De gezamenlijke platencollectie van de twee compulsieve cratediggers loopt in de tienduizenden en na ruim tien jaar back to back zijn ze een onafscheidelijk en rotsvast dj-team. Terwijl Steven & Khalil vier jaar geleden nog voor gek werden verklaard toen ze hun eigen platenzaak openden, is de Triphouse Store een belangrijke ontmoetingsplaats geworden voor Rotterdamse dj’s, producers en muziekliefhebbers. Hun laatste project, het Triphouse platenlabel, is binnenkort toe aan zijn derde release.

Wie Steven Pieters & Khalil vooral kent van hypnotiserende house sets: in deze Built for the Chill podcast trekken ze alle registers open, met een selectie uiteenlopende stijlen die je nooit bij elkaar zou bedenken, maar die in deze combinatie belachelijk veel sense maken. Maar de muzikale peilers van Triphouse, soulvol en psychedelisch, weerklinken in iedere minuut van deze wonderschone podcast.

Tracklist:
Shook – Her Eyes
Royksopp – Sparks
Teddy Pendergrass – Close The Door
Masayasu Tzboguchi Trio – Bleu Arbre
The Charmels – As Long as I’ve Got You
DJ Koze feat. Dirk von Lowtzow – Das Wort
Neon Indian – If I Knew, I’d Tell You
Talking Heads – This Must Be The Place (Naive Melody)
Axel Boman – Barcelona
Jimpster – Jasmine Dragon
Dr. Buzzard’s Original Savannah Band – Sunshower
Moritz von Oswald Trio – Jam
Dj Sprinkles – The Occasional Feel-Good
Barry White – You See The Trouble With Me
Larry De Kat – No Champagne
Frits Wentink – Geeses
Flying Lotus – Flotus
Felix Lenferink – Sixth Forlane (unreleased mix)

Check de volledige post hier: bit.ly/1g9sy0h