motel mozaique

De Stichting Motel Mozaïque organiseert jaarlijks een aantal bijzondere culturele programma’s, waarvan het gelijknamige festival ondertussen is uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd evenement. In 2004 is Motel Mozaïque tot ‘Beste Festival 2003′ uitgeroepen door de Vereniging Nederlandse Poppodia & Festivals. Motel Mozaïque is ontstaan én gevestigd in Rotterdam. Komende vrijdag zal Motel Mozaique terugkeren naar Rotterdam en Triphouse Rwina System is er bij!

Het kunstenfestival Motel Mozaïque is de meest in het oog springende en bekendste activiteit van de stichting. Motel Mozaïque biedt een organische mix van muziek, theater, beeldende kunst, film en de mogelijkheid daadwerkelijk te overnachten in kunstwerken. Daarnaast (ver)leiden de Gidsen van Motel Mozaïque de bezoekers langs bijzondere plekken in de stad en in het festival.

Gastvrijheid is de rode draad in het programma en tevens de inspiratiebron voor de makers van Motel Mozaïque. Tijdens het festival zijn bekende en onbekende muzikanten, dj’s, beeldend kunstenaars en theatergezelschappen afwisselend of gezamenlijk te gast in het motel. De festivaleditie Motel Mozaïque is een zeer nauwe samenwerking van Motel Mozaïque met de Rotterdamse kunstinstellingen de Rotterdamse Schouwburg, CBK Rotterdam en Rotown.

Motel Mozaïque is ontstaan tijdens Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa. Initiatiefnemer van dit kunstenfestival is Harry Hamelink. Het redactieteam scout en nodigt artiesten en performers uit die in hun werk laten zien, naast warmte en kwaliteit, een ‘open mind’ te hebben. Daarnaast creëren kunstenaars slaapplaatsen op uiteenlopende plekken in de stad en worden de bezoekers door gidsen meegenomen naar de programma-onderdelen die zij zelf nog niet ontdekt hebben.

Het nachtprogramma van Motel Mozaique speelt zich dit jaar voornamelijk af in Perron, maar ook in de Rotterdamse Schouwburg en Rotown kan tot in de vroege uurtjes gedanst worden! De dj’s en acts die voor een hele goede sfeer op de dansvloer zorgen zijn: Cashmere Cat, Omar Souleyman (foto), Zomby, GANZ, Jameszoo, Triphouse Rwina System, Virginia, Tobias, Freek, Samnesia b2b Crispy, Seun Kuti & Egypt 80, DJ Thelonious, St. Paul: Hang The DJ, Wang Dang Dula en DJ-collectief Dave Grohl & The Topless DJ’s. Maar voor de liefhebber van electronica of dansbare indiepop is er ook eerder op de dag al genoeg te beleven met optredens van bijvoorbeeld Planningtorock, Jungle, Sevdaliza, Thumpers, Gardens & Villa en Victim Victim.


Omar Souleyman komt naar Rotterdam aanstaande vrijdag!

Check voor kaarten en het volledige programma de Motel Mozaique site