record store day 2014

UPDATE: Check the livestream here (we’re starting the stream around 13:00 cet on saturday)

**

Record Store Day vindt plaats op de derde zaterdag in april (19e) en is de dag voor platenwinkels, muziekliefhebbers en artiesten om de kunst van muziek, de schoonheid van vinyl en de charme van de platenzaak te vieren.

Alleen in de onafhankelijke platenwinkel zijn er op deze dag zeer exclusieve vinyl releases te vinden. Ook betuigen veel muzikanten hun steun aan de platenzaak door er instore optredens te geven, te signeren en het personeel een handje te helpen. Zo wil Record Store Day de beleving terugbrengen bij degenen die zijn vergeten hoe het is om een platenzaak te bezoeken en de beleving versterken bij de vaste klanten.

Record Store Day heeft zeven jaar geleden voor het eerst plaats gevonden in Amerika. Deze dag werd geopend door Metallica en gevierd in 700 onafhankelijke platenzaken. In 2010 is het concept overgewaaid naar honderden platenzaken in Japan, Australië en Europa.

Tijdens Recordstore Day 2014 zal er vanaf 12:00 een speciaal programma zijn in de Triphouse Rotterdam winkel met diverse dj’s die komen optreden.

In de namiddag zal er in samenwerking met Mario Walden (IBE, 45-Live) een ‘House Dance Jamsessie’ georganiseerd worden. Soms wordt er weleens vergeten dat house muziek op de eerste plaats draait om dansen, en dat zullen we doen tijdens Record Store Day.. Bust a move!

Aansluitend verzorgt ‘The Beatmakers Union‘ een jamsessie voor producers, het precieze programma moet nog bekend worden gemaakt maar zal draaien om de house dance stijl ‘Experimental’.

Tevens zal er deze dag een korting van 20% gelden op de verkoop van alle vinyl. Jullie zijn dus allemaal van harte welkom om langs te komen op zaterdag 19 april tussen 12:00 en 02:00. Kom dus lekker onder het genot van een hapje, drankje, live muziek, dansshows en goed gezelschap genieten van al het moois dat de traditionele platenzaak je te bieden heeft!

In samenwerking met Bobby’s Dry Gin serveren we ter ere van de feestelijke gelegenheid lekkere Gin Tonic’s.