beat battle video’s

On wednesday the 9th of april we held the 2014 edition of the Triphouse Rotterdam ‘King of the Beat Battle’ at BAR. Over forty laptop producers took eachother head on during this fierce battle for creative suprecmacy. It was a great night and it showed again the amazing number of talented producers out there who are yet to break into the limelight. We would like to thank everybody for coming out to the Battle! Special thanks go out to our sponsors, the jurymembers, the contestants, the whole BAR crew, Jose, Eva and the Triphouse Rotterdam crewmembers. Here are the video recordings, courtesy of Grooveline who streamed the whole event live on their webchannel. Pictures taken by Eva de Korte during the night can be found on the Triphouse Rotterdam Facebook page.

Triphouse Rotterdam – King of the Beat Battle 2014 from Streamline Media on Vimeo.

Triphouse Rotterdam – Finalists – King of the Beat Battle 2014 from Streamline Media on Vimeo.

Triphouse Rotterdam – Winners – King of the Beat Battle 2014 from Streamline Media on Vimeo.

Zonder onze gulle sponsoren zou de Battle niet mogelijk zijn! Bekijk hieronder een overzicht van alle bedrijven die ons dit jaar hebben gesteund door middel van een bijdrage aan het prijzenpakket.

SoundSupplies is een speciaalzaak in producergear en software, gevestigd in Rotterdam. Je vindt er altijd de laatste technische producer tools en een fijne collectie van alle studio gear die er toe doet.

De hoofdprijs bestaat uit een complete producer bundle van Ableton Live Suite 9 + Native Instruments Komplete 9 t.w.v. ruim 1000.-. Deze bundle wordt speciaal voor de Triphouse Rotterdam King of the Beat Battle 2014 beschikbaar gesteld door SoundSupplies.nl in samenwerking met Ableton en Native Instruments. Ableton Live Suite 9 is de grote Ableton Live versie inclusief alle Ableton Instruments en Max for Live. Komplete 9 is 120GB aan topklasse instruments en effects van Native Instruments. Daarnaast stelt Soundsupplies voor de winnaar van de tweede plek een licensie voor Bitwig Studio beschikbaar. Niet gewonnen? Elke deelnemer ontvangt een 10% kortingskaart die een jaar lang geldig is op alle producergear en software bij SoundSupplies.nl

www.soundsupplies.nl
www.ableton.com
www.nativeinstruments.com
www.bitwig.com

EMstudios Academy of Sound
EMstudios biedt de winnaar van de Triphouse Rotterdam ‘King of the Beat Battle’ een cursusmodule (4×3 uur) naar keuze aan ter waarde van €399,-. EMstudios is de high-end Muziekacademie voor muziek productie en dj’ing. Of je nu een ervaren artiest bent of een nieuwkomer, wij helpen jouw muzikale droom waar te maken. EMstudios biedt een unieke formule van praktijk gestuurd onderwijs waarbij je vanaf les 1 “achter de knoppen” zit en leert aan de hand van zelf geproduceerde muziek.

Onze klassen zijn klein zodat we op ieder moment jouw vragen kunnen beantwoorden en het
onderwijs kunnen afstemmen op jouw muzikale wensen. Onze ervaren docenten behandelen meerdere muziekgenres en bieden je een hands-on onderwijservaring in onze moderne studio’s. Ons lesprogramma omvat een brede selectie van muziekproductie en dj’ing cursussen, individuele cursussen en workshops. De startmomenten voor onze opleiding zijn flexibel zodat er altijd een passend instroommoment is voor onze leerlingen. Onze studio’s zijn vijf dagen per week toegankelijk voor onze studenten. Check de website hier.

Perron
Perron is een van de grootste en populairste clubs in Rotterdam. Ieder weekend treden hier een keur aan internationale headliners en lokaal talent op voor een uitzinnige menigte. De winnaar van de Triphouse Rotterdam ‘King of the Beat Battle’ mag een live of dj optreden komen verzorgen als support act voor een internationale ster. Check de website hier.

Rotterdam Mastering
Rotterdam Mastering biedt de winnaar van de Triphouse Rotterdam ‘King of the Beat Battle’ een gratis mastering van een eigen productie. Rotterdam Mastering is een muziekmastering service, met als hoofdkwartier de Soundkings studio. Rotterdam Mastering specialiseert zich vooral in elektronische muziek. Jeroen Moor en Joram Gabriël, de drijvende krachten achter het bedrijf, en beiden Bachelor in Music, hebben reeds jaren onder de radar geopereerd voor vele producers en mede studenten voordat ze besloten Rotterdam Mastering op te zetten. Check de website hier.

Sober Industies
Het multidisciplinaire kunstcollectief Sober Industries bestaat sinds 2009. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van multimediale en creatieve concepten waarin de nieuwste technologieen worden verwerkt. In tegenstelling van wat de naam doet vermoeden staat Sober voor diepgang en vernieuwing. De top 3 van de Triphouse Rotterdam ‘King of the Beat Battle’ ontvangen kleding en tassen van de Sober Concept Store. Check de website hier.

Drift Festival
Met een keur aan internationale topartiesten op het gebied van house en techno, maakt het Nijmeegse Drift Festival zijn reputatie als progressief en actueel dancefestival wederom waar. De huidige voorhoede van muzikale bolwerken als Detroit, Chicago en Berlijn, is aankomend Pinksterweekend aanwezig op het vertrouwde Vasim-terrein in de Waalstad. De Top 3 van de Triphouse Rotterdam ‘King of the Beat Battle’ ontvangen ieder 2 vrijkaarten. Check de website hier.