have a nice day festival

See you at the Triphouse Rotterdam & DeventerDusSessions area!

Have A Nice Day festival viert zaterdag haar tienjarig bestaan

Zaterdag 5 juli viert Have A Nice Day festival haar tien jarig bestaan in het Openluchttheater van Eibergen. Het dance evenement, geroemd door liefhebbers vanuit het hele land vanwege de uitzinnige sfeer, prachtige setting en dito muziek ontvangt dit jaar 5000 bezoekers en verkoopt voor het tweede jaar op rij uit. De opbouw is in volle gang, de schermen voor het voetbal zijn geplaatst en iedereen kijkt met spanning uit naar zaterdag.

Het festival dat begon als hobbyproject van een groep vrienden en muziekliefhebbers uit de Achterhoek is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde op de nationale festivalkalender en trekt bezoekers uit heel het land. Het jubileum wordt aangegrepen om op alle vlakken extra uit te pakken, temeer met de kwart finale van Nederland in het verschiet.

Voor het eerst wordt het programma pas op de dag van het festival bekend gemaakt. Hiermee stelt de organisatie haar bezoekers centraal. Hierdoor wordt het ook mogelijk om exclusieve acts die vanwege afspraken met andere festivals nergens anders mogen spelen, toch te boeken. Zo komt een van de pioniers van de Detroit Techno naar Eibergen om het festival af te sluiten, een primeur voor de Achterhoek!

De zeven stages worden traditie getrouw gehost door bevriende organisaties uit het hele land, ieder met een specifieke sound en identiteit. Zo wordt de mainstage dit jaar gehost door het fameuze Pampa label uit Hamburg. Deze wordt wereldwijd geliefd voor hun onorthodoxe sound die invloeden uit popmuziek mixt met de meest vooruitstrevende elektronische geluiden. Vanwege het bereiken van de kwart finale door het Nederlands elftal, dat speelt tegen Costa Rica, is er een gigantisch scherm van 14 bij 4 geplaatst zodat iedereen de glorieuze overwinning van Oranje kan zien. De gemeente heeft vanwege de wedstrijd de sluitingstijd verlaat tot maar liefst 01.30u waardoor de wedstrijd geen invloed heeft op het muzikale programma.

Have A Nice Day zorgt voor epische dag met een flinke portie Achterhoekse joligheid, volgens velen simpelweg het gezelligste festival van het jaar. Geen wonder dat vrienden van vrienden van vrienden van vrienden van heinde en verre naar Eibergen komen. Ondanks de groei blijft de organisatie er nuchter onder. “We wilden gewoon een festival organiseren voor onze vrienden, en dat is in tien jaar uitgegroeid tot wat het nu is.” Voor meer informatie en de laatste kaarten kijk je op: www.haveanicedayfestival.nl