boothstock festival

Boothstock Festival vindt zaterdag 2 augustus voor de derde keer plaats. De organisatie heeft voor dit jaar wederom grootse plannen en pakt nu al uit met de line-up voor de 2014 editie. Boothstock staat weer voor garant voor kwaliteit en programmeert enkel DJ’s die naast platen draaien ook zelf muziek produceren. De labels, die de platen van de producers uitbrengen, slaan op hun beurt de handen ineen met de beste party organisaties van Rotterdam en omstreken. In 2014 laten Moustache Records, Give Soul, Puna.nl, Heroes of Housemusic, Kweekvijver en HEY! Records zich van hun beste kant zien.

Van 13:00 tot 23:00 uur wordt het mooiste park van Rotterdam met zes stages, de beste uit het vak en enige gekte voor een dag het woodstock met beats – A Celebration of Progressive Electronic Dance Music.

(Inter)nationale pioniers, nederlandse must sees & bad ass music
De Mainstage (HEY! Records) wordt bezet door enkele zwaargewichten in de techno scene. De zichzelf tot House Gangster benoemde DJ Sneak stond aan de geboorte van House en heeft inmiddels een volwassen sound weten te ontwikkelen die hij op Boothstock ten gehore zal brengen. Een pionier in het vak, waarvan de organisatie trots is dat zij deze baas van Amerika naar Rotterdam hebben weten te krijgen. Ook Nederlands techno trots Secret Cinema heeft ruimte in zijn drukke agenda gevonden voor Rotterdam en het Poolse duo Catz n Dogz neemt hun beestachtig goede techhouse mee. Ook Rotterdams trots is terug te vinden op het hoofdpodium in de vorm van Michel de Hey, Benny Rodrigues en de jonge honden Nino & Frankie!

De Puna stage bestaat weer uit een mix van de live acts en dj’s; garantie voor knallen! Puna.nl geldt al bijna zes jaar als dé bron in Nederland voor muziek, nieuws, video’s de laatste trends en alles dat verder te linken is aan hiphop. Het is de graadmeter voor hiphop in Nederland en we zijn dan ook trots dat Boothstock de primeur heeft als enige festival te zijn waar Puna.nl een eigen stage host. Op twee augustus brengen ze Kraantje Pappie, Adje, The Million Plan, Broederliefde, Dirtcaps, Dret & Krulle, DJ Irwan, Playground Zero, DJ Abstract en Th’Acquisition samen.

Op het Heroes of Housemusic stage staat een stuk geschiedenis dat iedereen kent of eigenlijk moet kennen. Deze mannen hebben hun strepen zeker al behaald, maar weten dit nog steeds keer op keer te bewijzen. Het gaat hier over Dimitri, Luciën Foort en Erick Eerdhuizen die bijgestaan worden door Lucas Gravell, RiskSoundsystem en Diephuis.

In de Playground gaat het dak er weer af in de botsautobaan met de eclectische house van Leroy Styles, Baggi Begovic, DJ Rae, Mell Tierra, Jay Are, Chris Rox, Jasper Clash, Brothers in the Booth onder toeziend oog van MC Marboo.

De Rotterdamse techno jongens van Give Soul slaan de handen ineen met het swingende Moustache Records en laten zien dat de havenstad van alle markten thuis is met Karim Soliman, David Vunk b2b Taras van de Voorde, Anil Aras b2b Wouter S, Electrick Dragon, Beau Zwart Live en Mark du Mosch.

En Boothstock zou Boothstock niet zijn, als we geen ruimte maakten voor het talent van morgen. Op het Kweekvijver meets Eiland Gasten podium komen DJ’s die via de talentenjacht van Michel de Hey hun plek op het festival hebben verworven oog in oog met de underground scene van Rotterdam. Olene Kadar Live, Khalil & Steven Pieters, Stun & Rijben, Stellar Sounds Live, Alex Pi staan vast, de Kweekvijer DJ’s worden later bekend gemaakt.

Tickets
Tickets zijn te koop via Ticketscript. Vroege beslissers worden beloond, want de ticketprijzen lopen elke maand iets op:
Fase 1: € 27,50 t/m eind maart
Fase 2: € 30,00 t/m eind april
Fase 3: € 32,50 t/m eind mei
Fase 4: € 35,00 t/m eind juni
Fase 5: € 37,50 tot 2 augustus