glenn wever’s selection

April 2010

Er zijn een aantal maanden voorbij geschoten.  Veel werk aan de winkel geweest. En hij is nu dus ook bijna af! Net op tijd voor de lente.

Space Dimension Controller – FACT mix
Download

Dit 19-Jarig talent uit Belfast (en nieuwe Clone-protégé) doet zijn naam eer aan met deze mix van electro, soul en harmonieuze diephouse. Dit is er eentje om in de gaten te houden! Zijn release op het netlabel Acroplane was al erg lekker, maar zijn ep The Love Quadrant schopt helemaal dikke kont.
Dit is zijn mix voor FACT magazine. Hij is  daar al gearchiveerd  dus heb ik ‘m (voor wie ‘m nog niet had)  geupload bij megaupload.

DJ Food – More Volts, the funky Eno
Download

Een uurtje muziekgeschiedenisles van dj Food. Brian Eno is vooral bekend van ambient albums als “Music for airports”. Maar hij heeft nog veel meer in huis. Samen met o.a. David Byrne van de Talking Heads heeft hij vele bizarre, funky platen gemaakt. Dj Food mixt ze weer perfect in elkaar en laat tussen neus en lippen door nog interessante interview-fragmenten en andere nonsens van de legendarische geluidskunstenaar de revue passeren.

Jahtari – Bass Invaderz mix
Download

Come together in peace and perfect unity! Deze dub is zo dik dat de schors er van barst. Reggae voor de atari generatie. Festivalfavoriet bij uitstek, dus gaat dat zien als je de kans krijgt en schudt de demonen uit je lijf.

DJ Harvey (Sarcastic Disco) – Back2Back mix live in Los Angeles
Download

Fraaie mix van disco koning Harvey. De in LA woonachtige engelsman heeft een bijna cult-achtige status opgebouwd. En terecht, want zijn uitzonderlijke platenkeuze, onmiskenbare, relativerende humor en vreugdevolle uitstraling zijn ongeëvenaard. Harvey mixt disco, house en garage met jazz, rock en whisky. Drie uur lang. Als dat niet lachen wordt…

Natural/electronic.system – mnml ssgs
Download (klik op ‘show original post)

Dat techno steeds harder en publieksvriendelijker kan weten we al langer. Daarom doet het goed om te weten dat er ook deejays/producers zijn die dieper durven gaan in het minimalisme en je meenemen op een reis. Als Deep Dish niet voor het grote geld gekozen hadden zouden ze denk ik ook zo klinken. Met de beats toch vooral in de vierkwartsmaat voert het hele ding je mee door verschillende landschappen vol diffuus licht en heldere sterren. Trippen dus.

Shukry Adams – Ethereal Cinematicism
Download

En als je dan toch aan het trippen bent, kan je gelijk deze aan je playlist toevoegen. Een uur van ambient soundscapes, drone en modern klassiek  om je zenuwstelsel te kalmeren en je fantasie te prikkelen. Ik pleit voor terugkeer van de chill-out-room in het club circuit. En ik hoop velen met mij.