bird: peanut butter wolf

All eyes on:
Peanut Butter Wolf
Saturday, 18 October, 2014 – 23:00
ORDER YOUR TICKETS HERE!

Ook dit jaar is BIRDfest weer terug met een heuse weekender en gaan we wederom de samenwerking aan met twee toonaangevende organisaties uit het Rotterdamse nachtleven: Liberation en All Eyes On. Een weekend lang nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs het zwarte muziekgeluid van gisteren, vandaag en morgen. Op zaterdag 18 oktober is niemand minder dan Stones Throw Records labelbaas Peanut Butter Wolf terug in BIRD voor een avond lang de beste hiphop, boogie, funk en disco.

Binnen de internationale dj scene heeft Chris Makak, beter bekend als Peanut Butter Wolf, vrijwel geen introductie meer nodig. Waar Chris in zijn tienerjaren voornamelijk soul en funk luisterde van artiesten als Cameo en The Bar Kays, kwam hij in 1979 voor het eerst in aanraking met een nieuwe muziekgenre genaamd hiphop. Niet lang hierna kreeg Peanut Butter Wolf een dj-mixer van zijn moeder en kocht hij zijn eerste drumcomputer. In 1990 kwam Peanut Butter Wolf in aanraking met de toen zestienjarige rapper Charizma, waar hij in de periode die hier op volgde regelmatig mee zou samenwerken. Helaas kwam er in 1993 een einde aan de samenwerking met de jonge rapper toen Charizma door geweld om het leven kwam.

all eyes on PBW

In 1996 begon Chris zonder enige ervaring het inmiddels befaamde muzieklabel Stones Throw Records dat in eerste instantie vooral vinyl uitbracht voor hiphop dj’s. Ook Peanut Butter Wolf’s eigen album ‘My Vinyl Weights a Ton’ kwam uit op Stones Throw en was in die beginperiode een van de meest succesvolle releases. In 2000 verhuist Chris samen met goede vriend Otis Jackson Jr. naar Los Angeles waar hij Stones Throw weet uit te bouwen tot een invloedrijk label. Otis, beter bekend als producer Madlib zou een belangrijke rol vervullen in de groei van het label. Inmiddels is Stones Throw een label waarbij hiphop nog steeds centraal staat, maar waar tevens ruimte is voor uiteenlopende andere muziekgenres. Zo brachten artiesten als Dâm-Funk (moderne boogie en funk), Stepkids (leftfield pop), Mayer Hawthorne (soul en pop) en J Dilla de afgelopen jaren muziek uit op het immer groeiende label.

Toegang:
€ 9,- (Early BIRD)
€ 12,- (Pre-sale)
€ 15,- (Film + After Party)
€ 20,- (Combi-ticket All Eyes On + Liberation with Culoe de Song)

Facebook event

source: BIRD Rotterdam