joe claussell at bird

Joe Claussell Presented by 360 Degrees.
Friday, 7 November, 2014 – 23:00
ORDER YOUR TICKETS BY CLICKING THIS!

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook uitstapjes worden gemaakt naar obscure afro-beat, disco, boogie en elektronica. Na een meer dan succesvol voorjaar met optredens van onder andere Osunlade, Jay Daniel, Floating Points en Theo Parrish is het op vrijdag 7 november opnieuw tijd voor een grootheid uit de internationale dance scène: Joe Clausell!

De uit New York afkomstige Joe Clausell is dj, producer, remixer, labelmanager en was lange tijd eigenaar van de befaamde platenzaak Dancetrax. JoaQuin a.k.a. Joe Clausell werd in 1966 geboren in een grote Puertoricaanse familie vol met muzikanten en muziek werd al snel zijn grote liefde. Vanaf zijn vijftiende begon Joe met het verzamelen van vinyl en met zijn brede muzieksmaak voelde hij zich als snel thuis in de meest uiteenlopende clubs van New York.

Toen Joe ouder werd verhuisde hij naar de in New York gelegen wijk East Village en werd al snel verliefd op de platenzaak DanceTrax. Als vaste bezoeker van de winkel ontwikkelde Joe een hechte band met de eigenaar en werd al snel resident dj van DanceTrax. Naarmate de tijd vorderde bouwde Joe als resident een eigen publiek op van liefhebbers en uiteindelijk werd hij de nieuwe eigenaar van DanceTrax. In deze zelfde periode ontdekte Joe het produceren en werd zijn eerste track genaamd ‘Awade’ een hit in de underground house scene.

In 1996 richtte Joe een eigen label op genaamd Spiritual Life en stond hij samen met goede vriend Jerome Sydenham tevens aan de basis van Ibadan Records. Beiden labels zouden uiteindelijk bekend werk uitbrengen van artiesten als Ten City, Mateo & Matos en Slam Mode. Naast het werk voor zijn eigen labels werd Joe steeds vaker gevraagd als remixer voor andere artiesten en nam hij onder andere tracks onder handen van Femi Kuti, Beth Orton en Herbie Hancock.

In 1996 werd Joe Clausell gevraagd om één van de resident dj’s te worden van de legendarische New Yorkse zondagmiddagclub Body & Soul. Hier vormde hij samen met Francois K en Danny Krivit de muzikale basis van deze bijzondere feesten, waar volstrekt unieke genres als wereldmuziek, soul, disco, funk, klassieke en house moeiteloos samenkwamen.

Toegang: € 10,- (Early-BIRD) / € 15,- (Pre-sale)

bron: www.bird-rotterdam.nl