all eyes on: funkineven

360 Degrees presents All Eyes On: FunkinEven (UK)
Vrijdag 28 november 2014, BIRD (Rotterdam)

Rotterdam – 360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en electronica gemaakt worden. Nadat we de tweede helft van 2014 aftrapten met Hunee en Joe Clausell is het nu de beurt aan de jaarlijks terugkerende Funkineven om BIRD te laten dansen.

Geboren en getogen in West Londen, maar tegenwoordig woonachtig in de East Side, is Steve Tony Julien, oftewel FunkinEven, geen onbekende in het nachtleven en de Sound System Culture. Dankzij de eclectische smaak van zijn familie groeide hij op met verschillende genres: van reggae tot soul tot boogie tot house. Veel van zijn neven en ooms waren prominente figuren in de Sound System Culture-scene van de jaren tachtig en negentig en het is dan ook geen wonder dat Steve al jong verslingerd raakte aan muziek.

Beïnvloed als hij is door uiteenlopende artiesten als Prince, Leaders Of The New School, The Neptunes, Larry Heard, Kraftwerk, George Clinton en Masters At Work is het geen wonder dat zijn eigen muziek zo’n kleurrijk palet van geluiden en stijlen laat zien. Zijn elektronische mix van house, boogie, soul, hiphop en techno liet hij voor het eerst zien op de bij Eglo Records verschenen debuut-EP KLEER. Hierop volgden verschillende singles en remixes voor o.a. Ikonika (Hyperdub) en Bonobo (Ninja Tune) en was hij producer voor Fatima en Roisin Murphy (Moloko).

Eind 2011 keerde Steve terug naar zijn alter ego FunkinEven en bracht onder die naam én onder zijn eigen imprint Apron Records een aantal nieuwe EP’s uit. Inmiddels is zijn eigen label een vaste waarde voor de electronische muziek liefhebber en zijn verkochten de releases van onder andere Greg Beato, Seven Davis Jr vrijwel zonder uitzondering binnen enkele minuten uit.

Natuurlijk zal net als in de eerdere edities resident Thelonious, jullie alvast in de juiste sfeer brengen met zijn dansbare en explosieve sounds. Als tegen prestatie voor het brengen van deze fantastische muziek verwacht de organisatie wederom: bezwete, lachende en vooral dansende mensen te zien

Wanneer: vrijdag 28 november
Aanvang: 23.00 uur
Toegang: € 12 euro (Online vvk), € 8 euro (Early bird)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Meer info en tickets: www.facebook.com/360DEGREESMUSIC, www.360degreesmusic.nl www.bird-rotterdam.nl