concert series: noodlebar

Triphouse Rotterdam concert series trapt af met Noodlebar.
Wanneer:
zaterdag 29 november
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: Gratis.
Waar: Triphouse Rotterdam, West-Kruiskade 51, 3014 AL Rotterdam.

In samenwerking met Noodlebar organiseert Triphouse Rotterdam de eerste editie van een nieuwe serie zaterdagavond in-store concerten. Het Noodlebar collectief houdt zich bezig met modulaire synthesizers en organiseert diverse evenementen die deze vorm van muziek maken promoot onder het grote publiek. De sounds die tijdens dit concert te horen zullen zijn varieren van drones, musique concrete en ambient tot electronica, house en techno. Onder het genot van een drankje kunnen de bezoekers van dichtbij zien en horen hoe de muziek met behulp van vaak zelfgebouwde modulaire synths uit rauwe waveforms wordt opgebouwd tot een geimproviseerde muzikale compositie. Tevens zullen de acts achtergrond informatie delen over de gear die zij gebruiken en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Het concert is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden.

Line up:

Mono Poly – De uit Rotterdam afkomstige oprichter van het Noodlebar collectief zal deze avond zijn Serge modulaire synth meenemen. Deze synth is ontwikkeld in de jaren ‘70 en staat bekend als het Zwitserse zakmes onder de modulaire synthesizers vanwege zijn veelzijdigheid.

Boris Scorpio – Deze Amsterdammer is werkzaam in de filmbranche als sounddesigner en editor voor diverse filmproducties zoals Under The Weight Of Clouds en Terug. Daarnaast is hij actief lid van het WirWar Soundsystem welke actief zijn in de Tilburgse underground acid scene. Boris gebruikt een Eurorack systeem en weet uit een minimale setup altijd een maximaal geluid te verkrijgen.

Pecnoc – Deze modulaire synth muzikanten komen uit Delft en maken post-acid en andere sounds die hun inspiratie putten uit de begin tijden van de house en techno. Pecnoc lid Jan Willem Hagenbeek is tevens fabrikant van Eurorackmodules en kasten van het merk Ginko Synthese. Pecnoc zal ook een korte presentatie houden over de functionaliteiten van de Ginko Synthese en het zelf fabriceren van modulaire synthesizers.

Harry Plotter
– Dit kunstproject van Mono Poly richt zich op het omzetten van geluid naar grafische afbeeldingen door middel van een plotter machine die aangestuurd wordt door een modulaire synth. De frequenties van de geluiden zorgen voor mooie, soms vreemde abstracte afbeeldingen die iets weg hebben van de bekende Spyrograaf. Er zullen tevens een aantal ingelijste werken te koop worden aangeboden.

Click here for facebook event!