rick wilhite at bird

Rick Wilhite / 360 Degrees at Bird Rotterdam
Friday, 16 January, 2015 – 23:00
Tickets | Join Facebook!

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Voor de allereerste editie van 2015, op vrijdag 16 januari, hebben we Rick Wilhite vanuit Detroit naar BIRD gehaald.

Samen met Theo Parrish, Moodymann en Marcellus Pittman vormt Rick Wilhite het 3 Chairs-collectief. Een collectief van producerende dj’s dat inmiddels een legendarische status heeft bereikt. Hoewel hij wat minder in de aandacht staat dan zijn collega’s is er geen twijfel over mogelijk dat Rick Wilhite een sleutelfiguur is in de detroitscene en een belangrijk aandeel heeft in het collectief.

De eerste stappen van zijn muzikale carrière zette Rick door te gaan werken in Buy-Rite Music, een platenzaak in Detroit. Nadat hij hier de kneepjes van het vak had geleerd begon hij zijn eigen winkel, House of Music, die later werd opgevolgd door Vibes and Rare Music. Tegenwoordig concentreert Rick zich vooral op produceren en dj-en. Zijn releases krijgen constant hoge ratings en worden door velen gezocht. Voor 360 Degrees hebben wij hem gevraagd om een zo breed mogelijk muzikaal spectrum te laten zien met disco, soul, funk en house.

Natuurlijk zal resident Thelonious net als altijd het publiek alvast in de juiste sfeer brengen met zijn dansbare en explosieve sounds. Als tegenprestatie verwacht hij bezwete, lachende en vooral dansende mensen te zien.

Toegang: € 8,- (early BIRD) / € 12,- (regular) / € 50,- (combiticket voor alle edities van 360 Degrees tot juli 2015)

www.bird-rotterdam.nl