interview: eva de korte

For those who’ve followed the Triphouse crew’s Facebook Page have most likely stumbled upon the beautiful pictures shot at our parties and events. Who’s the genius behind the camera? Her name is Eva de Korte, a 24 year old, based in Rotterdam, and we asked her all about her talent (in dutch);


Wie is Eva de Korte?
Ik ben Eva de Korte. 24 jaar en woon in Rotterdam.

Hoe en wanneer ben je met fotografie begonnen?
Na de middelbareschool moest ik een opleiding gaan uitzoeken. Ik wist totaal niet wat ik wilde gaan doen. Heb toen in 2008 eerst een cursus fotografie gedaan om te kijken of ik het wat vond. Dat beviel me zo goed dat ik me toen heb ingeschreven voor een 4-jarige opleiding bij de Fotovakschool in Rotterdam.

Welke locaties e/o onderwerpen spreken jou het meest aan?
Op dit moment fotografeer ik vooral het nachtleven. Wat ik vooral heel interessant vind, zijn mensen. Locatie is voor mij minder belangrijk.

Wat of waar wil je graag een keer fotograferen?
Naast het nachtleven wil ik me graag meer verdiepen in documentaire fotografie. Weet nog niet precies wat en waar, maar ik zou heel graag op reis willen gaan in het buitenland.!

Wat probeer je vast te leggen tijdens een “club avond”?
Ik probeer niet bepaald iets vast te leggen. Eigenlijk gaat het vanzelf. Ik denk dat als mensen mijn foto’s terug zien van een feest dat je het idee hebt dat je de avond herbeleeft.

Wat is je set up als je gaat fotograveren in een club?
Mijn camera natuurlijk. Daar gebruik ik altijd dezelfde lens op. Heb wel altijd mijn flitser bij me voor de zekerheid, maar die gebruik ik bijna nooit. Voor de rest veel SD kaartjes.

Hoe ga je te werk tijdens een club avond?
Het belangrijkste is voor mij het licht. Omdat ik flitsen echt niet mooi vind en vaak het moment verpest. Maar gelukkig hebben de meeste clubs wel wat verlichting. Ik probeer niet op te vallen met mijn camera zodat mensen niet door hebben dat ik een foto maak. Zo krijg je de mooiste momenten. Ik kan soms heel lang iemand observeren, wachten op het juiste moment.

Wat gebeurd er met al de foto’s die je maakt?
Eerst bewaarde ik altijd alle foto’s. Maar dat was niet zo goed voor mijn computer. Nu bewaar ik alle geselecteerde foto’s: origineel en bewerkt.

Voor wat voor soort opdrachten kan men jou inhuren?
Nachtleven, maar daarnaast doe ik ook portretten en persfoto’s. Soms wat mode dingetjes en food. Best wel breed eigenlijk. Bruiloften en familieportretten zijn niet echt mijn ding.

Waar kunnen we jouw werk vinden?
www.evadkphotography.com / FB: eva de korte photography