interview: sine

Op zondag 27 december organiseert SINE de eerste editie van ‘’SINE SUPER SUNDAY’s in FERRY STORE Rotterdam. Reden genoeg voor ons om verhaal te halen bij de drie oprichters van SINE. Sit back, relax, enjoy de promomix van SINE residents Paranoid Mind Machine en maak kennis met SINE in het onderstaande interview.

Wat is SINE?

Het motto van SINE is ‘’Accessing Higher Vibrations. SINE is de vibratie van geluid, van levensenergie. Het is de vibratie die de harten van mensen openstelt voor het moment en tegelijkertijd mensen meeneemt op een avontuur naar hogere energieniveaus. 

Nikola Tesla zei ooit: “If you wish to understand the Universe, think of energy, frequency and vibrations”. Die eenheden ontstaan allemaal uit geluid, een SINE wave.

 Waarom is SINE opgestart?

De behoefte is er altijd geweest om een inspirerende plek te creëren waar open en positieve mensen samen kunnen komen. We geloven heel erg in samen doen = samen leren = samengroeien, oftewel samen kun je veel meer bereiken. Het is dan ook onze taak om een inspirerende open en positieve sfeer te creëren, zodat je openstaat voor nieuwe vriendschappen. Je weet namelijk nooit wat voor moois uit een vriendschap kan ontstaan. Een samenwerking in een bedrijfje, een relatie, of misschien wel een party maatje voor het leven! We hebben het allemaal zien gebeuren! Naast de dieperliggende filosofie hebben we alle drie een brandende passie voor draaien, produceren en elektronische muziek in het algemeen!

Wat is het verhaal achter jullie logo?

Dat is een mooie vraag! Ons logo representeert eigenlijk alles wat we willen uitstralen naar de buitenwereld. Het logo is een representatie van een lotusbloem. Een lotus bloem staat voor de strijd van het leven in zijn meest elementaire vorm. Het groeit vanuit de modder naar een object van grote schoonheid. SINE deelt deze filosofie. SINE doet haar uiterste best om een omgeving te creëren vol liefde, positiviteit en eenheid, zodat iedereen gestimuleerd wordt lekker zichzelf te zijn en te stralen op zijn/haar unieke manier:) 

 

Naast de feestjes die jullie in WORM hebben georganiseerd, hebben jullie nu een wekelijks concept op zondag. Wat is het idee achter SINE Sunday’s?

Het idee achter SINE Sunday’s is om wekelijks met de community bij elkaar te kunnen komen, van elkaars gezelschap te kunnen genieten zodat we de nieuwe week weer vol energie tegemoet gaan. We houden de drempel daarom ook heel laag, geen entree, voor €5,- al lekker gezond eten en goede muziek om van 16:00u tot 01:00u lekker op te genieten.


Omdat we ook veel vrienden hebben die dj’en, geven we ze de ruimte om zich te ontwikkelen en hopelijk dat ze ooit van hun passie hun beroep kunnen maken. We missen zelf ook in het uitgaansleven dj’s die echt goed een lange set kunnen neerzetten, er zijn weinig die dat goed kunnen. Hoe dat komt? Door de ontwikkeling van technologie in de afgelopen jaren, is de focus op muziek iets verwaterd. Eigenlijk is dat ook heel mooi, je ziet namelijk hoe creatief organisaties zijn geworden om een mooie beleving voor haar bezoekers te creëren. Maar hoe vaak zie je nog dj’s ergens een wekelijkse residency hebben? Dat is hartstikke belangrijk voor je ontwikkeling, elke week bijna hetzelfde publiek entertainen, daar wordt je creatief van.

En wat is het idee achter SUPER SINE Sunday’s?

Het idee ontstond na een gesprek met Marc, de eigenaar van Ferry, om het jaar 2015 knallend af te sluiten. We wisten al snel dat het een extensie van de normale SINE Sunday’s moest worden, met meer de focus op muziek. Daardoor ontstond er ook ruimte om artiesten, zoals Nino&Frankie en Boris Ross te boeken. De entree blijft gewoon gratis, geen gedoe, goede muziek en gewoon lekker dansen.

Het wordt dus gehouden in Ferry, kan je daar wat meer over vertellen?
Ja zeker! Ferry is een hele bijzondere locatie, naast leuk en vriendelijk personeel ligt het niet in een typisch uitgaansgebied, zoals het Witte de With kwartier of Schieblok, je moet het dus echt kennen, dat maakt het al heel snel bijzonder voor ons. Ook is de uitstraling industrieel, maar door de inrichting toch warm en het ligt gewoon in hartje Rotterdam. 

Page : www.facebook.com/SineEvents

Soundcloud: www.soundcloud.com/sine-21

Event SINE SUPEr SUNDAY’s 27/12/15: http://on.fb.me/1OXNMn5

Julia Marino. ‘SINE Promotion’. 2015. Print/ Digital Image. Online. 21 December. www.wijtwee.nl

Sophie Balch /Graphic design