sencity festival

Sencity Festival Rotterdam 2017

Sencity Festival, het wereldwijd bekende zintuigprikkelende evenement voor doven, slechthorenden en horenden vindt op zaterdag 8 april van 19.00 tot 04.00 plaats in de Doelen in Rotterdam. Dit jaar in een nieuw jasje, namelijk als Festival editie. Sencity Festival is interactief, zintuigprikkelend en er is van alles te beleven: van muziek tot theater, van workshops tot kunst en van talkshows tot cabaret. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Het Sencity Festival is een project van Possibilize, een stichting met als gedachtegoed “het inspireren en activeren om te denken en handelen in mogelijkheden, in iedere situatie”. Breng op Sencity Festival een bezoek aan het muziektheater van Percossa, ervaar een cabaretshow van Maloes – een Spaans doof duo – of kom naar Handtalks waar dove sprekers als Mark Wheatly en Tom Uittenbogert je inspireren met hun verhaal. Daarnaast brengen verschillende kunstenaars, bezoekers samen middels kunstinstallaties rondom het thema Possibilizing.

Tevens zijn er verschillende zintuigprikkelende muziekoptredens. Dove-, slechthorende- en horende bezoekers beleven de emotie van de muziek door de inzet van food-, video-, aromajockeys en signdancers. Ervaar o.a. de muziek van de Driftwood Penguins op een geheel nieuwe manier. De welbekende DJ’s van Triphouse Rotterdam hosten de afterparty, waar de bezoekers diep in de nacht dansen op de beats die door de dansvloer worden omgezet in trillingen. MF Andrade, Damoon, Khalil en Steven Pieters zullen achter de draaitafels plaatsnemen. VJ Ian Cassels aka Spacemonkeys zal de visuals verzorgen.


MF Andrade


Damoon


Khalil


Steven Pieters

Tijdens Sencity Festival vindt de release van het boek Possibilizing plaats. Het boek is geschreven door Ronald Ligtenberg, oprichter van Stichting Possibilize. In het boek wordt het gedachtegoed Possibilizing toegelicht aan de hand van tien persoonlijke verhalen.

Sencity Festival is een unieke beleving waarbij alle zintuigen geprikkeld worden en waarbij de bezoeker een maximale beleving uit zijn of haar avond haalt. Sencity Festival neemt je mee in een wereld waar zintuigen en emoties samenkomen op verschillende niveaus.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.sencity.nl

Sencity Festival
Datum: 8 april 2017
Tijd: 19.00 – 04.00
Locatie: De Doelen Rotterdam
Tickets: VVK €19,50, aan de deur €25,-
Leeftijd: 16+