sena grote prijs 2017

FINALISTEN SENA GROTE PRIJS VAN ROTTERDAM CATEGORIE ELECTRONICS BEKEND
Wie wordt de opvolger van Giorgio Oehlers, die in 2016 de Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Electronics won? Na een intensieve feedbackavond heeft de jury van de Sena Grote Prijs van Rotterdam de finalisten in de categorie Electronics bekend gemaakt: Animistic Beliefs, Dread Pitt, Holowave, Rej. en Kiki Bonanza strijden om de hoofdprijs in de publieke finale op zaterdag 7 oktober in BIRD.

Wie zijn de finalisten?
Animistic Beliefs hypnotiseert met electrobeats en maakt gebruik van vintage drumcomputers en synthesizers. Dread Pitt heeft een breed scala aan producties en is gespecialiseerd in trap, future bass en hiphop. Holowave verwerkt soundscapes in diverse stijlen. Zijn tracks zijn atmosferisch en spreken tot de verbeelding. Rej. is een muziekduo dat de sounds van techno en deephouse heeft gebundeld. De dames van Kiki Bonanza nemen geen blad voor de mond. Met beats variërend van hiphop tot gabber en live mcing.

De weg naar de finale in BIRD
De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury en worden klaargestoomd voor de finale. Ze krijgen een stageplan check, een fotoshoot, een workshop over financiën en feedback op hun biografie, presskit en social media. De finale vindt plaats op zaterdag 7 oktober in BIRD en is een beat battle mede-gehost door Triphouse Rotterdam. De vijf finalisten gaan in BIRD in één uur tijd een nieuwe track produceren op basis van een door ons geleverde sample pack. Daarna worden de tracks gepresenteerd aan publiek en jury. Alle acts krijgen feedback op de track en aan het eind van de avond wordt de winnaar bepaald. Nieuw dit jaar is dat de winnaar tevens wordt genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Sena Grote Prijs van Rotterdam
Vanaf 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie, georganiseerd door de Popunie, bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales.
Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste bij de categorie past. De Bands finale vond op 20 mei in Rotown plaats met St. Solaire als grote winnaar en St. Maane won de Singer/Songwriter finale op 26 augustus in Theater Rotterdam. De finale voor de categorie Electronics wordt gecombineerd met de Hiphop finale.

Extra informatie
Datum: zaterdag 7 oktober
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 24/26/28
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 8,- (excl. servicekosten)
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van BIRD.