radioshow ade special

Triphouse Rotterdam zal op donderdag 21 oktober een speciale editie van onze radioshow verzorgen, live vanuit de Red Bull Music Academy Pop Up Studio in de Concrete (Spuistraat, Amsterdam). De exacte tijden zullen we plaatsen zodra deze bekend gemaakt worden! Lees hieronder meer over de activiteiten in de Pop Up studio tijdens het Amsterdam Dance Event.

Red Bull Music Academy Radio Pop-Up Studio live tijdens ADE

Voor het eerst vindt Red Bull Music Academy Radio aansluiting bij het Amsterdam Dance Event. Van 18 tot en met 24 Oktober wordt in Concrete (Spuistraat 250, Amsterdam) een radiostudio opgebouwd om 24 uur per dag uit te zenden; online via www.redbullmusicacademyradio.com en in de ether via 107.4 FM. De shows bevatten live optredens vanuit de studio, interviews met ADE artiesten en live uitzendingen vanuit de clubs. De studio is dagelijks van 12:00 tot 22:00 open voor publiek.

Het pop-up concept is helder: tijdens belangrijke muziekevenementen verschijnt een volledige radiostudio, die na het event weer verdwijnt. Zo ook in Concrete, de project space in hartje Amsterdam. Stones Throw enfant terrible James Pants, Emma Warren (Observer Music Monthly, Soul Jazz), Sander Kerkhof (3voor12) en Eric van den Bogaard (DJBroadcast) zijn verantwoordelijk voor de presentatie van de shows die worden ingekleurd door een keur aan topartiesten en lokale helden: van Detroit techno pioniers tot UK bass grondleggers. ‘s Nachts kun je luisteren naar de sets van de beste feesten in de clubs.

Even wat namen op een rijtje om je een idee te geven van wat je kunt verwachten in de Red Bull Music Academy Radio Pop-Up Studio: Mark Pritchard, Carl Craig, Steve Spacek, Oval, Space Dimension Controller, Jackmaster, Mike Slott, Kevin Saunderson, Dorian Concept, Culoe de Song, Jesse Rose, Kyle Hall, Michael Mayer, Elektro Guzzi, en van eigen bodem artiesten als I-F, Dimitri, producers van Rush Hour, Delsin, Clone, Trouw en vele anderen.

Op zaterdag 23 oktober wordt als uitsmijter nog een Red Bull Music Academy Info Session georganiseerd met twee bijzondere gasten, die nog bekend zullen worden gemaakt. Ook hiervoor is de entree gratis.

Red Bull Music Academy
Het Red Bull Music Academy concept toert al meer dan elf jaar over de wereld en brengt jong talent bijeen met grote namen uit heden en verleden om kennis, beats en ideeën uit te wisselen.

Red Bull Music Academy Radio is gestart in 2005 en is sindsdien een integraal onderdeel van de Academy. Er zijn studio’s gebouwd in een oud klooster in Rome, in een oude textielfabriek in Barcelona, en twee voormalige pubs in London. Ditmaal is Conrete de plaats van waaruit jouw ADE verslag wordt verzorgd.

De shows kunnen na het ADE on demand worden beluisterd op rbmaradio.com, een gigantisch archief met duizenden shows door bijzondere artiesten uit uiteenlopende genres.

Met de Red Bull Music Academy Radio iPhone app kun je ook onderweg van de club naar huis luisteren naar de uitzendingen. Deze vind je in de Apple Appstore.

Volg het laatste nieuws vanuit de Red Bull Music Academy Radio Pop-Up Studio via twitter: twitter.com/RBMA.

www.redbullmusicacademyradio.com
www.facebook.com/rbmaradio
www.twitter.com/rbma